Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ξένος Τύπος για το lockdown στη Μύκονο και τις οικονομικές επιπτώσεις

Ο ξένος Τύπος για το lockdown στη Μύκονο και τις οικονομικές επιπτώσεις
Μετά από ένα ανησυχητικό τοπικό ξέσπασμα Covid, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη μουσική στο νησί όλο το 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το τοπικό lockdown στη Μύκονο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid στο νησί.
« Η Ελλάδα απαγόρευσε τη μουσική σε εστιατόρια και μπαρ και απαγόρευσε την κυκλοφορία στο δημοφιλές νησί της Μυκόνου για διακοπές, το Σάββατο μετά από αύξηση των νέων μολύνσεων», γράφει το Reuters.«Γνωστό ως το νησί των υπερ-πλούσιων, η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων stars του Χόλυγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές.
Μετά από ένα ανησυχητικό τοπικό ξέσπασμα Covid, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη μουσική στο νησί όλο το 24ωρο και επιτρέπει μετακινήσεις μεταξύ 1 π.μ. έως 6 π.μ. μόνο σε όσους πηγαίνουν προς και από την εργασία, ή για λόγους υγείας.
Οι περιορισμοί θα ισχύουν έως τις 26 Ιουλίου.
«Η Ελλάδα εξαρτάται από τον τουρισμό για το 1/5 της οικονομίας της και χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν φέτος μετά από ένα καταστροφικό 2020 όταν ο αριθμός των επισκεπτών και τα έσοδα κατέρρευσαν.
Ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και να εισαγάγει νέους περιορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και κλαμπ», σημειώνει το Reuters.
new_covid.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης