Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλή επιφυλακή οι αρχές της Ολλανδίας, καθώς τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούν κατοικημένες περιοχές

Σε υψηλή επιφυλακή οι αρχές της Ολλανδίας, καθώς τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούν κατοικημένες περιοχές
Το επίπεδο των υδάτων σε ποτάμια γύρω από μεγάλες πόλεις όπως η Φένλο και το Ρούρμοντ έφθασε σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ και δεν αναμένεται να υποχωρήσει έως αύριο το βράδυ
Σχετικά Άρθρα
Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής παρέμεναν σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στην Ολλανδία καθώς τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούσαν πόλεις και χωριά σε όλη τη νότια επαρχία του Λίμπουργκ.
Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να ενισχύσουν φράγματα και να αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι Ολλανδοί έχουν έως τώρα αποφύγει μια καταστροφή αυτού του μεγέθους καθώς έως σήμερα το πρωί δεν είχαν ανακοινωθεί θύματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικές αρχές, η αύξηση της στάθμης των υδάτων έχει προκαλέσει καταστροφές στην περιοχή και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Ρεκόρ το ύψος των υδάτων

Το επίπεδο των υδάτων σε ποτάμια γύρω από μεγάλες πόλεις όπως η Φένλο και το Ρούρμοντ έφθασε σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ και δεν αναμένεται να υποχωρήσει έως αύριο το βράδυ, σύμφωνα με τις αρχές, δημιουργώντας προβλήματα σε φράγματα και άλλα προστατευτικά μέσα.
Πολλοί δρόμοι μέσα και γύρω από το Ρούρμοντ έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Οι πλημμύρες στη γειτονική Γερμανία μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 133 ανθρώπους.
Στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης