Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.813 δολ/ουγγιά

tags :
Ήπιες απώλειες για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.813 δολ/ουγγιά
Κέρδη ο χρυσός για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα

Με απώλειες έκλεισε σήμερα 16/7 ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται πιέσεις από την ενίσχυση της απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αλλά και το σταθερό δολάριο, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη για τέταρτο διαδοχικό 5νθήμερο.
Επιπλέον, το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά πιέζοντας τον χρυσό, με την απόδοσή του να κυμαινόταν πέριξ του 1,32%.
Στην εβδομάδα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά περίπου 4 μονάδες βάσης.
Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε μικρά κέρδη της τάξης του 0,1% την Παρασκευή σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, ενώ στην εβδομάδα πρόσθεσε 0,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε και σε μια χειρότερη των εκτιμήσεων μέτρηση του καταναλωτικού κλίματος η οποία επισκίασε τους ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσειες στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, το καταναλωτικό κλίμα υποχωρεί τον Ιούλιο, καθώς ο αυξημένος πληθωρισμός ασκεί πρόσθετη πίεση στο βιοτικό επίπεδο, ιδίως στα νοικοκυριά με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
To Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανέφερε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος στη χώρα τον τρέχοντα μήνα το δείχνουν να κινείται στις 80,8 μονάδες έναντι 85,5 τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.
Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν τον δείκτη στις 86,3 μονάδες σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal.
Ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε -0,87%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.813 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας από το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα που κατέγραψε την Πέμπτη.
Σε εβδομαδιαία βάση ο χρυσός σημείωσε κέρδη περίπου 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης