Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο αποτελεσματικά κατά της covid τα εμβόλια Pfizer/Μoderna έναντι Sinovac – Δέκα φορές περισσότερα αντισώματα

Πιο αποτελεσματικά κατά της covid τα εμβόλια Pfizer/Μoderna έναντι Sinovac – Δέκα φορές περισσότερα αντισώματα
Τεράστια διαφορά στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Πιο αποτελεσματικά αποδεικνύονται τα mRNA εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna έναντι του κινέζικου εμβολίου Sinovac που βασίζεται σε αδρανοποιημένο ιό όπως αναφέρει μελέτη επιστημόνων του Χονγκ Κονγκ που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.
Η μελέτη αναφέρει πως υπάρχει μια μεγάλη απόσταση στον αριθμό των αντισωμάτων έναντι της covid που παράγουν τα mRNA εμβόλια.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα επίπεδα των αντισωμάτων σε όσους υγειονομικούς του Χονγκ Κόνγκ εμβολιάστηκαν πλήρως με το mRNA εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ήταν περίπου 10 φορές υψηλότερα από εκείνους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Sinovac.
«Αν και τα αντισώματα που καταπολεμούν τις ασθένειες δεν αντιπροσωπεύουν την πλήρη εικόνα όσον αφορά την ικανότητα δημιουργίας ανοσίας και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η διαφορά στις συγκεντρώσεις εξουδετερωτικών αντισωμάτων που εντοπίστηκαν στη μελέτη θα μπορούσε να «μεταφραστεί» σε σημαντικές διαφορές ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων» αναφέρουν οι ερευνητές.
Τα ευρήματα αυτά προστίθενται σε μια σειρά δεδομένων που υποδηλώνουν την «ανωτερότητα» των εμβολίων mRNA στην παροχή ισχυρής και ολοκληρωμένης προστασίας έναντι του κορωνοϊού σε σύγκριση με τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί με πιο παραδοσιακές μεθόδους, όπως αυτή του αδρανοποιημένου ιού.
Μάλιστα αναφέρεται πως η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων με αδρανοποιημένο ιό ώθησε αρκετές χώρες από την Ταϊλάνδη μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να χορηγήσουν στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες τους και μια ενισχυτική, τρίτη δόση εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης