Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ισχυρός σιίτης ιερωμένος Muqtada al-Sadr θα μποϊκοτάρει τις εκλογές του Οκτωβρίου του Ιράκ

Ο ισχυρός σιίτης ιερωμένος Muqtada al-Sadr  θα μποϊκοτάρει τις εκλογές του Οκτωβρίου του Ιράκ
Ο ισχυρός λαϊκιστής σιίτης ιερωμένος Muqtada al-Sadr  δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο Ιράκ

Ο ισχυρός λαϊκιστής σιίτης ιερωμένος Muqtada al-Sadr  δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο Ιράκ, και πως αποσύρει την υποστήριξή του τόσο από την υφιστάμενη κυβέρνηση όσο και από εκείνη που θα εκλεγεί για να την αντικαταστήσει.
Μια από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Ιράκ, ο Muqtada al-Sadr  ηγείται ενός πολιτικού συνασπισμού ο οποίος αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές του 2018, καταλαμβάνοντας 54 έδρες στην 329μελή ιρακινή βουλή.
«Σας πληροφορώ πως δεν θα συμμετάσχω σ' αυτές τις εκλογές.
Το έθνος είναι πιο σημαντικό απ' όλο αυτό», δήλωσε ο Muqtada al-Sadr , ένας αντίπαλος των ΗΠΑ στο Ιράκ, ο οποίος αντιτίθεται επίσης στην ιρανική επιρροή στη χώρα.
«Αποσύρω την υποστήριξή μου από οποιονδήποτε μας επικαλείται στη σημερινή κυβέρνηση και στην επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Muqtada al-Sadr.
Ο αντίκτυπος της ανακοίνωσής του είναι δύσκολο να αξιολογηθεί αμέσως.
Είχε και προηγουμένως αποσυρθεί για χρόνια από το πολιτικό προσκήνιο και ασκεί την εξουσία του χωρίς να κατέχει αιρετό αξίωμα.
Ακόμη κι αν δεν είναι υποψήφιος, άνθρωποι πιστοί σ' αυτόν μπορεί να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές, επιτρέποντάς του να διατηρήσει την επιρροή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης