Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.830,2 δολ/ουγγιά

tags :
Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.830,2 δολ/ουγγιά
Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον χρυσό

Με κέρδη έκλεισε σήμερα 15/7 ο χρυσός για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφοντας νέο υψηλό ενός μήνα, αφού διέγραψε τις αρχικές απώλειες κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν στραμμένο στη σημερινή κατάθεση του J. Powell στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής της Federal Reserve επανέλαβε σήμερα το μήνυμα, που έστειλε και ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσο, ότι ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί σημαντικά και πιθανότατα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο τους επόμενους μήνες, πριν υποχωρήσει.
Ο Powell εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία είναι παροδικές και θα εξασθενήσουν, ενώ έστειλε και σήμα ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σύντομα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
O επικεφαλής της Fed υπογράμμισε πως η αμερικανική οικονομία απέχει ακόμη πολύ από το επίπεδο ώστε η Federal Reserve να αλλάξει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι οι αξιωματούχοι της Fed έχουν ξεκινήσει ήδη να συζητούν για τη μείωση του ρυθμού αγοράς περιουσιακών στοιχείων.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο +0,28%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.830,2 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης