Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Χαμηλότερο των προβλέψεων το δημοσιονομικό έλλειμμα, κάτω από το 9% το 2021

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Χαμηλότερο των προβλέψεων το δημοσιονομικό έλλειμμα, κάτω από το 9% το 2021

Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη , στο 6% από 5%

Σχετικά Άρθρα

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν, κάτω του 9% του ΑΕΠ, καθώς η οικονομική ανάκαμψη υπερβαίνει τις προσδοκίες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εμφανίζει να ανθεί μετά το άνοιγμα, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν για τα πάντα, από καφέ μέχρι την αγορά νέων ρούχων, μετά από τη χαλάρωση των περιορισμών τον Μάιο

Ανάπτυξη

Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2021, στο τουλάχιστον 6% από το 5% προηγουμένως.
Σε ομιλία του στη Βουλή, ο Le Maire δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά μια αύξηση των φορολογικών εσόδων συνδεδεμένη με ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη.

Δημόσιο χρέος

Δεν υπάρχει… τζακποτ όταν το δημόσιο χρέος φτάσει το 100% του ΑΕΠ.
Αυτό θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε το δημόσιο έλλειμμα χαμηλότερα του 9% του ΑΕΠ έναντι του 9,4% που προβλέπεται στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό”, τόνισε ο Le Maire.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει ένα παρόμοιο επίπεδο προσπάθειας για δημοσιονομική πειθαρχία όσον αφορά το έλλειμμα και το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης