Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): Πιθανότατα πέρασε το δυσκολότερο κομμάτι της επιδημίας covid

Johnson (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): Πιθανότατα πέρασε το δυσκολότερο κομμάτι της επιδημίας covid
Εάν είμαστε προσεκτικοί, η οικονομία μπορεί να ανακάμψει σαν ελατήριο υποστήριξε ο Boris Johnson
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως πιθανότατα το δυσκολότερο κομμάτι της επιδημίας του κορωνοϊού έχει περάσει διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος υποστήριξε πως αν οι πολίτες εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά τον ιό και τις πιθανές παρενέργειες του και η χώρα να είναι προσεκτική, τότε η οικονομία μπορεί να ανακάμψει σαν «ελατήριο».
«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι αυτή η πανδημία τελείωσε και μακάρι να μπορούσα να πω ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα συμπεριφερόμασταν όπως πριν ακούσουμε για τον κορωνοϊό.
Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν παραμείνουμε προσεκτικοί και εάν συνεχίσουμε να σεβόμαστε αυτόν τον ιό και τη συνεχιζόμενη απειλή του, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό – όπως άλλωστε συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες σε αυτό – τα χειρότερα της πανδημίας να είναι πίσω μας.
Έχουμε μπροστά μας δύσκολες ημέρες και εβδομάδες καθώς ασχολούμαστε με το τρέχον κύμα της παράλλαξης Δέλτα και δυστυχώς θα υπάρξουν περισσότερες εισαγωγές και περισσότεροι θάνατοι αλλά κάθε ημέρα που περνάει, κτίζουμε υψηλότερα τον τοίχο ανοσίας» ανέφερε ο Johnson.
«Με κάθε ημέρα που περνάει, η οικονομία μας αργά και προσεκτικά ανακάμπτει, οι επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους.
Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να ανακάμψει η χώρα αυτή σαν ελατήριο» υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης