Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αντισυνταγματικός ο περιορισμός των μετακινήσεων το 2020, σύμφωνα με ανώτατο δικαστήριο

Ισπανία: Αντισυνταγματικός ο περιορισμός των μετακινήσεων το 2020, σύμφωνα με ανώτατο δικαστήριο
Δεν ήταν θεμιτή, σύμφωνα με τη δικαστική αρχή, η απόφαση για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των πολιτών στο σπίτι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας 
Σχετικά Άρθρα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, που περιελάμβανε τον αυστηρό περιορισμό στο σπίτι για την αναχαίτιση του πρώτου κύματος της πανδημίας Covid-19, ήταν αντισυνταγματική, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 14 Ιουλίου.
Το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που λήφθηκε τον Μάρτιο του 2020 επέτρεψε στην κυβέρνηση να αναστείλει προσωρινά τις πολιτικές ελευθερίες, περιορίζοντας σχεδόν όλους τους Ισπανούς στα σπίτια τους και σταματώντας τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών πλην αυτών που παρήγαγαν είδη πρώτης ανάγκης.

Νέα μέτρα

Εν τω μεταξύ, διάφορες περιφέρειες της Ισπανίας προχωρούν ξανα σε σταδιακό κλείσιμο καθώς αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Delta.
Κλείσιμο των ντισκοτέκ που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους, περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας ή στον αριθμό των πελατών, ακόμη και επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι μερικά από τα νέα μέτρα.
Η Καταλωνία, επίκεντρο αυτού του πέμπτου κύματος της πανδημίας, ετοιμάζεται, σύμφωνα με τα καταλανικά μέσα ενημέρωσης, να ζητήσει από τη δικαιοσύνη της περιφέρειας την έγκρισή της για να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περισσότερο πληγείσες πόλεις, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Βαρκελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης