Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό μήνα o χρυσός στα 1.826,4 δολάρια ανά ουγγιά λόγω Powell

tags :
Σε υψηλό μήνα o χρυσός στα 1.826,4 δολάρια ανά ουγγιά λόγω Powell
Σε υψηλό ενός μήνα ο χρυσός μετά το σήμα Powell για υποχώρηση του πληθωρισμού

Με άνοδο έκλεισε σήμερα 14/7 ο χρυσός βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση του δολαρίου αλλά και της απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, και ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας J. Powell έδωσε σήμερα την κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου.
Ο Powell εξέφρασε την εκτίμηση ότι o πληθωρισμός "έχει αυξηθεί σημαντικά και πιθανότατα θα παραμένει σε υψηλό επίπεδο του επόμενους μήνες, πριν υποχωρήσει”, εκφράζοντας εκ νέου την πεποίθησή του ότι η τρέχουσα άνοδος είναι προσωρινή και πως οι τιμές θα μειωθούν όσο επιστρέφει η οικονομία στην κανονικότητα.
Τόνισε ακόμα ότι η αμερικανική οικονομία "απέχει ακόμη πολύ” από το επίπεδο που πρέπει ώστε η Federal Reserve να αλλάξει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, εξέλιξη που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στον χρυσό.
Άλλωστε, ο επικεφαλής της Fed έχει αναφέρει και στο παρελθόν ότι η ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος προς την πλήρη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών που έχει θέσει ως στόχο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πριν προχωρήσει σε αλλαγές στη νομισματική πολιτική της "απέχει πολύ”.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο +0,91% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.826,4 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης