Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες με το Ιράν για τα πυρηνικά παρά το σχέδιο απαγωγής της δημοσιογράφου

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες με το Ιράν για τα πυρηνικά παρά το σχέδιο απαγωγής της δημοσιογράφου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά το σχέδιο της Τεχεράνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά το σχέδιο της Τεχεράνης που σκόπευε να απαγάγει μια Αμερικανίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα, ιρανικής καταγωγής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ασκήσει δίωξη σε τέσσερις Ιρανούς για την απόπειρα απαγωγής της δημοσιογράφου.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο σχέδιο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2020.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου J. Psaki καταδίκασε αυτό το σχέδιο.
Νωρίτερα, πάντως, το Ιράν χαρακτήρισε «παράλογη και αβάσιμη» την ανακοίνωση των αμερικανικών δικαστικών αρχών ότι ασκήθηκε δίωξη σε τέσσερις «πράκτορες των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών» επειδή σχεδίαζαν την απαγωγή της δημοσιογράφου.
«Αυτός ο νέος ισχυρισμός των ΗΠΑ, η εχθρότητα των οποίων προς το Ιράν δεν αποτελεί μυστικό, είναι παράλογος και αβάσιμος» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, S. Hativjadeh.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ καταφεύγουν σε χολιγουντιανά σενάρια», πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.
«Ασφαλώς, αναμένουμε τέτοιες ιστορίες από την Αμερική, η σύντομη ιστορία της οποίας είναι γεμάτη με δολοφονίες, απαγωγές και σαμποτάζ.
Αλλά αυτή τη φορά οι αμερικανικές αρχές προσβάλλουν πραγματικά τη νοημοσύνη όλου του κόσμου με αυτήν την αφελή ιστορία», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Η φεμινίστρια ακτιβίστρια Masih Alinejad, που δεν κατονομάζεται από τις αμερικανικές αρχές, είπε ότι εκείνη ήταν ο στόχος.
Η Alinejadείναι μόνιμα εγκατεστημένη στις ΗΠΑ και ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική της Τεχεράνης.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το FBI.
Οι ύποπτοι σχεδίαζαν την απαγωγή και άλλων ατόμων που ζουν στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης