Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Άλμα» στο 2,5% για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο, σε υψηλό 3 ετών

Βρετανία: «Άλμα» στο 2,5% για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο, σε υψηλό 3 ετών

Οι τιμές των καυσίμων είχαν την υψηλότερη άνοδο της τελευταίας δεκαετίας, κατά 20,3% ενώ οι τιμές των οχημάτων ενισχύθηκαν κατά 4,4%, με ρεκόρ 25ετίας τον Ιούνιο

Σχετικά Άρθρα

Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Βρετανία, ο οποίος υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών για δεύτερο διαδοχικό μήνα, θέτοντας νέους προβληματισμούς στην κεντρική τράπεζα της χώρας για τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.
Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 2,5% τον Ιούνιο, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.
Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν άνοδο κατά 2,2%.
Η εν λόγω εξέλιξη ενδυναμώνει την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων εντός του 2022, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «υπερθέρμανσης» της οικονομίας.

Στο 2% ο στόχος

Κάτι βέβαια, το οποίο ισχύει και για άλλες οικονομίες, όπως της αμερικανικής, η οποία είδε χθες τον ετήσιο πληθωρισμό να εκτινάσσεται στο 5,4% τον Ιουνιο.
Υπενθυμίζεται ότι η Bank of England έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη πληθωρισμού έως 2%.
Όσον αφορά τις επιμέρους επιδόσεις του Ιουνίου, οι τιμές των καυσίμων εμφάνισαν την υψηλότερη άνοδο της τελευταίας δεκαετίας, καθώς αυξήθηκαν κατά 20,3%. Την ίδια ώρα, οι τιμές των οχημάτων ενισχύθηκαν κατά 4,4%, σημειώνοντας ρεκόρ 25ετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης