Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασαν τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια οι εισροές σε χρηματιστηριακές αξίες στην Κίνα

Ξεπέρασαν τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια οι εισροές σε χρηματιστηριακές αξίες στην Κίνα
Ο ενθουσιασμός για τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία τροφοδοτήθηκε από την ταχεία ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία Covid-19
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχονται οι εισροές κεφαλαίων σε κινεζικές μετοχές και ομόλογα, με τους επενδυτές να αγοράζουν χρηματιστηριακές αξίες από τη Χώρα του Δράκου με ρυθμό ρεκόρ.
Μάλιστα, το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο συμβαίνει παρά την ολοένα αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την Ουάσιγκτον να επιβάλει περιορισμούς και κυρώσεις, και το Πεκίνο να λαμβάνει αντίμετρα κατά των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Σε αυτό το κλίμα, οι ξένοι επενδυτές, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μέχρι τώρα έχουν αγοράσει κινεζικές μετοχές ύψους 35,3 δισεκ. δολ. μέσω πλατφορμών συναλλαγών που συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με τη Σαγκάη και το Σενζέν – κάτι που συνεπάγεται αύξηση εισροών περίπου 49% σε σύγκριση με ένα προηγούμενο έτος.
Οι ξένοι επενδυτές έχουν επίσης αγοράσει περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε κινεζικά ομόλογα το τρέχον έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Crédit Agricole, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 50% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Ο ενθουσιασμός για τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία τροφοδοτήθηκε από την ταχεία ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία Covid-19, αν και υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται. «Αντίθετα με τη γεωπολιτική ρητορική, από άποψη διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, δεν μπορείτε να αποφύγετε να κοιτάξετε την κινεζική αγορά», δήλωσε ο Andy Maynard, trader στην επενδυτική τράπεζα China Renaissance.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_be2f20f0-e448-11eb-9359-f32ee88393c7-standard.png

Οι εισροές στις κινεζικές αγορές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της συμπερίληψης κινεζικών περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιους δείκτες μετοχών και ομολόγων.
Τον Μάρτιο, ο δείκτης FTSE Russell επιβεβαίωσε τα σχέδια να συμπεριλάβει το χρέος της κινεζικής κυβέρνησης στον παγκόσμιο δείκτη ομολόγων, μια κίνηση που η Nomura έχει προβλέψει ότι θα διοχετεύσει περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα.
Μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουλίου, οι ξένοι επενδυτές κατείχαν περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούσαν σε αξία το 1,4 τρισεκατομμύριο γιουάν, δηλαδή περί τα 806 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 570 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης