Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Πρόβλεψη για υπέρβαση του 3% για τον πληθωρισμό στο β΄ εξάμηνο του 2021

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Πρόβλεψη για υπέρβαση του 3% για τον πληθωρισμό στο β΄ εξάμηνο του 2021

Αντιμετωπίζονται προβλήματα στην προσφορά ενδιάμεσων προϊόντων, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Σχετικά Άρθρα
Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας από την κρίση του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ την ίδια ώρα οι προοπτικές για τη βιομηχανία παραμένουν θετικές παρά τα προβλήματα στην προσφορά για ενδιάμεσα αγαθά, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Τα προβλήματα στην προσφορά για ενδιάμεσα προϊόντα, έχουν μια επιβραδυντική επίπτωση, ωστόσο δεν επηρεάζουν τη θετική υποκείμενη δυναμική του συνόλου της οικονομίας», αναφέρει το μηνιαίο report του υπουργείου.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης της νομισματικής πολιτικής της η ΕΚΤ, η οποία θα παγιωθεί στις 22 Ιουλίου 2021, ο νέος στόχος για τον πληθωρισμό στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών είναι «στο 2%».

Αναστολή ΦΠΑ

Το υπουργείο τόνισε πως αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει το 3% ή και περισσότερο κατά το β΄ εξάμηνο του 2021, εξαιτίας μιας βασικής επίδρασης (basic effect) από μια προσωρινή περικοπή του ΦΠΑ πέρυσι, που ήταν μέρος του προγράμματος τόνωσης της κυβέρνησης για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης