Τελευταία Νέα
Διεθνή

VW: Στόχος το 50% των πωλήσεων από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030

VW: Στόχος το 50% των πωλήσεων από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030

Η Volkswagen, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, θα καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035 για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορές σε ΗΠΑ και Κίνα

Σχετικά Άρθρα

Τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση επιβεβαίωσε η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η οποία έχει θέσει στόχο το 50% των νέων πωλήσεων έως το 2030 να αφορά ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.
Προς ώρας, έθεσε ως βασικό στόχο έως το 2040 το σύνολο των νέων πωλήσεων σ’ όλες τις μεγάλες αγορές του πλανήτη να αφορά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Μηδενικοί ρύποι

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε γνωστοποιηθεί ότι η Volkswagen θα καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035 για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορές σε ΗΠΑ και Κίνα.
Στόχος είναι έως το μέσα του 21ου αιώνα, όλες οι πωλήσεις, σ’ όλες τις αγορές του πλανήτη (συμπεριλαμβανομένων της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής) να αφορούν οχήματα μηδενικών ρύπων.

Επενδυτικό πλάνο

Στο πλαίσιο αυτό, το 50% των νέων επενδύσεων για την περίοδο 2021 – 2025 αναμένεται να κατευθυνθεί στην ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών, οι οποίες θα συνδράμουν στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού.
Ταυτόχρονα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη λειτουργία έξι νέων εργοστασίων στην Ευρώπη έως το 2030, τα οποία θα έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Το πρώτο θα λειτουργήσει στη Σουηδία το 2023.
Υπενθυμίζεται ότι η VW ξεκίνησε την πώληση των πρώτων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μόλις το 2019, εισάγοντας στην αγορά το μοντέλο ID.3

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης