Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μacron (Γαλλία): Μετά την πανδημία, θα γίνει αύξηση των ορίων ηλικίας για τις συντάξεις

Μacron (Γαλλία): Μετά την πανδημία, θα γίνει αύξηση των ορίων ηλικίας για τις συντάξεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία

Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία της Covid-19, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmamuel Macron, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021.

Μεταρρυθμίσεις

Η μεταρρύθμιση αυτή ήταν ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του προέδρου μέσω της οποίας σκόπευε να καταστήσει πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική την αγορά εργασίας, μειώνοντας και το οικονομικό κόστος για τα κρατικά ταμεία.
Η αρχική πρότασή του ωστόσο προσέκρουσε στις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων, κάτι που οδήγησε σε πολυήμερες κινητοποιήσεις και απεργίες στα μέσα μεταφοράς, ακριβώς πριν ξεσπάσει η πανδημία.
Ο Γάλλος πρόεδρος την ανέστειλε όταν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση lockdown, πριν από ενάμιση χρόνο.

«Άδικο σύστημα»

Σήμερα, καθώς απομένουν σχεδόν δέκα μήνες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, ο Macron επανέφερε αυτήν την προεκλογική δέσμευσή του, εξαρτώντας την όμως από την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Ναι, το σύστημα συντάξεων είναι άδικο.
Πρέπει να επιδιώξουμε περισσότερη απλούστευση, περισσότερη δικαιοσύνη.
Θα πρέπει να εργαζόμαστε για περισσότερο χρόνο και να συνταξιοδοτούμαστε αργότερα», είπε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Ο Mecron σημείωσε ότι το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε ορισμένους τομείς, όπως στα δημόσια μέσα μεταφοράς ή τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, θα καταργηθεί για τους νεοπροσληφθέντες.

Διάλογος

Ένα στέλεχος του Ελιζέ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πρόεδρος Macron θα ζητήσει από την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τα συνδικάτα ακόμη και τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης.
Άλλες πηγές είπαν στο πρακτορείο τον περασμένο μήνα ότι μια από τις προτάσεις που συζητούνται είναι να τεθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη, δύο παραπάνω απ’ ότι ισχύει σήμερα.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θέλει να τεθεί ως ελάχιστη σύνταξη το ποσό των 1.000 ευρώ τον μήνα.
Πολλοί συνταξιούχοι, κυρίως εργάτες στον αγροτικό τομέα, παίρνουν σήμερα συντάξεις που κυμαίνονται στα 300-400 ευρώ μηνιαίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης