Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Δεν θα επιλυθούν οι διαφορές για τον Nord Stream 2 κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον

Merkel (Γερμανία): Δεν θα επιλυθούν οι διαφορές για τον Nord Stream 2 κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον

Δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Tον σκεπτικισμό της σχετικά με την επίλυση του επίδικου ζητήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ και την συνάντησή της με τον πρόεδρο Τζο Joe Biden εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, την Δευτέρα 121 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Θα συζητήσω το θέμα με τον Biden αυτήν την Πέμπτη.
Δεν νομίζω όμως ότι θα έχει εξευρεθεί μέχρι τότε κάποια λύση, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές συζητήσεις για την επεξεργασία μιας κοινής θέσης», δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Merkel στο περιθώριο των συζητήσεων με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

Το «σχήμα της Νορμανδίας»

Ο Zelensky τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης στη διαμάχη για τον αγωγό φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, η οποία απορρίπτεται από τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας», στο οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Γαλλία και η Γερμανία.
«Η χώρα μου βλέπει την ασφάλειά της να απειλείται από το γερμανορωσικό σχέδιο», δήλωσε ο Zelensky, ο οποίος ζήτησε και πάλι εγγυήσεις για τον μελλοντικό ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας του.
Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της συμπερίληψης των ΗΠΑ στο «σχήμα της Νορμανδίας», το οποίο δημιουργήθηκε το 2014.
«Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συμπεριληφθούν στην αναζήτηση λύσης με κάποια άλλη μορφή», δήλωσε ο Zelensky όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Συμφωνία του Μινσκ

Η Merkel είπε με την σειρά της ότι «αν γινόταν ξανά συνάντηση στο πλαίσιο αυτό (του σχήματος της Νορμανδίας), φυσικά το θέμα της ενέργειας θα ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα για εμάς.
Ωστόσο, η επίσημη συμπερίληψη ενεργειακών θεμάτων θα υπερέβαινε το πεδίο εφαρμογής της Συμφωνίας του Μινσκ για τον κατευνασμό της διαμάχης στην περιοχή.
Η Γερμανία και η Γαλλία συμμερίζονται (πάντως) την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να παραμείνει χώρα διέλευσης φυσικού αερίου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης