Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO Virgin Atlantic: Σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε τουρίστες στο Διάστημα κάθε ημέρα

CEO Virgin Atlantic: Σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε τουρίστες στο Διάστημα κάθε ημέρα
Το εισιτήριο για το Διάστημα αναμένεται να είναι τσουχτερό… με τις τιμές που ακούγονται να ξεπερνούν τα 130.000 δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Galactic έχει θέσει έναν στόχο: η εταιρεία να μεταφέρει τουρίστες στην άκρη του Διαστήματος με ρυθμό περισσότερων από μία πτήσεων την ημέρα, αξιοποιώντας κρίσιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του ιδρυτή της Sir Richard Branson το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου.
Ωστόσο, ο Michael Colglazier, ο οποίος πήρε το τιμόνι στη Virgin Galactic πριν από ένα χρόνο, δεν παρουσίασε κάποιο χρονοδιάγραμμα ενώ παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια.
Η δοκιμαστική πτήση του Branson την Κυριακή 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εννέα ημέρες πριν από την πτήση του Jeff Bezos με τη διαστημική εταιρεία του Blue Origin.
Η πρώτη εκκίνηση θα μπορούσε να δώσει στη Virgin Galactic επιπλέον δημοσιότητα, στην προσπάθειά της να χτίσει την πρώτη εμπορική επιχείρηση διαστημικού τουρισμού.
Σημειώνεται πως η αεροπορική –και, πλέον, διαστημική– αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλες δύο δοκιμαστικές πτήσεις φέτος, προτού αρχίσει μεταφέρει επιβάτες το 2022.
Σύμφωνα με τον Colglazier, η εταιρεία θα αντικαταστήσει το υπάρχον διαστημόπλοιο με δύο νέα σκάφη το επόμενο έτος, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικά.
«Κάθε διαστημόπλοιο θα μπορεί να πραγματοποιεί περίπου 400 πτήσεις το χρόνο» δήλωσε.
Για τον σκοπό η Virgin Atlantic σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.
Τα νέα ωστόσο ώθησαν σε καθοδική πορεία τη μετοχή (κατά -10%).

Αν μη τι άλλο, πάντως, το εισιτήριο για το Διάστημα αναμένεται να είναι τσουχτερό… με τις τιμές που ακούγονται να ξεπερνούν τα 130.000 δολ.
Μέχρι στιγμής 600 άτομα έχουν ήδη καταβάλει το αντίτιμο, ενώ 1.000 πολίτες έχουν δώσει προκαταβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης