Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurogroup: Στο επίκεντρο των εργασιών η μακροοικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης

Eurogroup: Στο επίκεντρο των εργασιών η μακροοικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, θα αποτιμήσουν τη μακροοικονομική κατάσταση, παρουσία της Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen.
«Με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την οικονομική πολιτική στην ΕΕ, την ευρωζώνη και στις ΗΠΑ. Θα εξετάσουμε τις κοινές μας προσπάθειες να πατάξουμε την πανδημία και να επαναφέρουμε τις οικονομίες μας στην ανάκαμψη», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Pascal Donhoe, προσερχόμενος στο Συμβούλιο.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni, δήλωσε ότι σήμερα το πρωί συναντήθηκε με την Janet Yellen, με την οποία συζήτησαν για τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο G20 στη Βενετία σχετικά με τη φορολογία των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Ο Paolo Gentiloni είπε ότι ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την απόφαση να παγώσει το σχέδιο για τον λεγόμενο ψηφιακό φόρο έως ότου επιτευχθεί αυτή η ιστορική συμφωνία. Συζήτησαν, επίσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τον εμβολιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο Gentiloni.
Εξάλλου, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, θα συζητήσουν για τη δημοσιονομική πολιτική της ευρωζώνης φέτος και στη συνέχεια η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde θα παρουσιάσει την προπαρασκευαστική εργασία της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης