Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν ειδική ομάδα στην Αϊτή, μετά τη δολοφονία του προέδρου Jovenel Moise

Οι ΗΠΑ στέλνουν ειδική ομάδα στην Αϊτή, μετά τη δολοφονία του προέδρου  Jovenel Moise
Η Αϊτή έχει ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της επίθεσης που στοίχισε την Τετάρτη (7/7) τη ζωή του προέδρου Jovenel Moise
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ στέλνουν μια τεχνική ομάδα τις επόμενες ώρες στην Αϊτή για να καθορίσει ποιες είναι οι ανάγκες της στον τομέα της ασφάλειας και αλλού, μετά το αίτημα της χώρας για βοήθεια από τις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του προέδρου της την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden θα ενημερωθεί από την ομάδα όταν αυτή επιστρέψει και «μετά θα πάρει αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αυτός αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η Αϊτή έχει ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της επίθεσης που στοίχισε την Τετάρτη (7/7) τη ζωή του προέδρου Jovenel Moise μέσα στην κατοικία του στο Πορτ-ο-Πρενς, με αποτέλεσμα η νησιωτική χώρα να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην αναταραχή.
Οι αρχές της Αϊτής έχουν δηλώσει πως δύο αϊτινής καταγωγής Αμερικανοί ήταν μεταξύ των ύποπτων δολοφόνων.
Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιά αμερικανικά υπουργεία στέλνουν αντιπροσώπους στην Αϊτή ούτε για πόσο θα παραμείνουν εκεί.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα έχει επίσης διαβουλεύσεις με τους περιφερειακούς εταίρους της και τα Ηνωμένα Έθνη.
Οι ΗΠΑ είχαν νωρίτερα αρνηθεί το αίτημα της Αϊτής να στείλουν στρατεύματα, ενώ ο ΟΗΕ θα χρειαστεί την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να στείλει ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement