Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πτήση του Richard Branson στο διάστημα - Η παγκόσμια πρώτη τουριστική βόλτα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πτήση του Richard Branson στο διάστημα - Η παγκόσμια πρώτη τουριστική βόλτα
Ολοκληρώθηκε το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα
Το πρώτο τουριστικό ταξίδι το διάστημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Richard Branson και την ομάδα του.
Ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30 και ξεκίνησε να γιορτάζεται η επιτυχία με συναυλία του τραγουδιστή Khalid στο χώρο εκτόξευσης
.
Στόχος του να ηγηθεί μιας ολοκαίνουργιας τουριστικής βιομηχανίας.
Είκοσι δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της εταιρείας του Virgin Galactic, ο Βρετανός επιχειρηματίας πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη πτήση από  βάση στο Νέο Μεξικό, περίπου 180 μίλια νότια του Albuquerque και μόλις εννέα μέρες πριν την επίσης προγραμματισμένη πτήση στο διάστημα του Jeff Bezos με το σκάφος της Blue Origin.
Η Virgin μετέδωσε την κάλυψη της πτήσης στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τον Stephen Colbert να είναι ο οικοδεσπότης στο live streaming.

Προσγειώθηκε με επιτυχία στη Γη

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson απογειώθηκε σήμερα με ένα διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic που τον μετέφερε να περάσει μερικά λεπτά στο διάστημα και πριν από λίγο η εταιρεία ανακοίνωσε πως το σκάφος της επέστρεψε με επιτυχία στη γη.
Πρόκειται για ένα ταξίδι που ο Branson ανέκαθεν ονειρευόταν και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημείο καμπής για το διαστημικό τουρισμό.
Το αεροπλάνο, που μετέφερε το διαστημικό σκάφος του Branson, απογειώθηκε γύρω στις 08:40 (17:40 ώρα Ελλάδας) από τη βάση Spaceport America στην αμερικανική πολιτεία του Νέου Μεξικού.
Πήρε ύψος για περίπου πενήντα λεπτά της ώρας και στη συνέχεια αποσπάστηκε το διαστημικό σκάφος που είναι προσκολημένο στο κύτος του --μέσα στο οποίο βρίσκονται ο Richard Branson, τρεις άλλοι επιβάτες και δύο πιλότοι--, το οποίο έθεσε σε λειτουργία το δικό του κινητήρα μέχρι να φθάσει στο κενό του διαστήματος.

Δισεκατομμυριούχοι έχουν ήδη μεταβεί στο διάστημα στα χρόνια του 2000, αλλά με ρωσικούς πυραύλους.

Ο Richard Branson έγινε έτσι ο πρώτος που κάνει το ταξίδι αυτό χάρη σε ένα κινητήρα ο οποίος αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε το 2004.
Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos θα πετάξει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου.
Ο επίσημος ρόλος του Richard Branson στη διάρκεια της πτήσης ήταν να αξιολογήσει την εμπειρία που θα ζήσουν οι μελλοντικοί πελάτες.
Το διαστημικό σκάφος VSS Unity μετέφερε, εκτός από τον Branson, δύο πιλότους και τρεις συνεργάτες του στην  εταιρεία.
Θα αποκολληθεί από το αεροπλάνο που το μεταφέρει σε ύψος 15 χιλιομέτρων και θα αρχίσει τότε μια υπερηχητική άνοδο μέχρι να ξεπεράσει το ύψος των 80 χιλιομέτρων -- το ύψος που οι ΗΠΑ έχουν ορίσει ως σύνορο με το διάστημα.

Όλα πήγαν βάσει πλάνου

Μόλις ο κινητήρας σταμάτησε να λειτουργεί, οι επιβάτες μπόρεσαν να λύσουν τις ζώνες των καθισμάτων τους για να βρεθούν για μερικά λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και να θαυμάσουν την καμπύλη της Γης από ένα από τα 12 φινιστρίνια της καμπίνας.
Αφού έφθασαν σε ύψος περίπου 90 χιλιομέτρων, το σκάφος άρχισε την κάθοδό του.
Μετά τη σημερινή πτήση, η Virgin Galactic προβλέπει να πραγματοποιήσει άλλες δύο δοκιμαστικές πτήσεις και στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν οι τακτικές εμπορικές επιχειρήσεις.
Η εταιρεία φιλοδοξεί να πραγματοποιεί μεσοπρόθεσμα 400 πτήσεις το χρόνο από το Speaceport America.
Περίπου 600 εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί σε ανθρώπους από 60 διαφορετικές χώρες --περιλαμβανομένων διασημοτήτων του Χόλιγουντ-- έναντι 200.000 έως 250.000 δολαρίων έκαστο.
Παρόλο που ο Richard Branson δεν παύει να επαναλαμβάνει πως, σύμφωνα με τον ίδιο, «το διάστημα ανήκει σε όλους μας», την περιπέτεια μπορούν να ζήσουν μόνο οι προνομιούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης