Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Πρώτος θάνατος ασθενούς με COVID-19 για το 2021 - Ρεκόρ κρουσμάτων σε 24 ώρες

Αυστραλία: Πρώτος θάνατος ασθενούς με COVID-19 για το 2021 - Ρεκόρ κρουσμάτων σε 24 ώρες
Ρεκόρ κουσμάτων για το 2021

Ο πρώτος θάνατος ασθενούς με την COVID-19 για το 2021, αλλά και ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε στην Αυστραλία.
Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μέσα στο 2021, που είναι 77 μολύνσεις στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Η πολιτειακή πρωθυπουργός, Gladys Berejiklian, προέβλεψε ότι θα αυξηθεί τα επόμενα 24ωρα ο αριθμός των μολύνσεων στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας που έχει τεθεί σε lockdown για τρεις εβδομάδες.
«Αναμένω ότι ο αριθμός (σ.σ. των κρουσμάτων) στη Νέα Νότια Ουαλία θα ξεπεράσει τα 100 αύριο», ανέφερε η Gladys Berejiklian στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.
«Θα με εκπλήξει εάν είναι λιγότερα», πρόσθεσε.
Το Σάββατο, είχαν καταγραφεί 50 κρούσματα, το προηγούμενο ρεκόρ για το 2021. Συνολικά, στο τρέχον ξέσπασμα έχουν επιβεβαιωθεί 566 μολύνσεις από τον ιό.

Τα κρούσματα

Από τις 77 περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν, 33 άνθρωποι είχαν επαφές στην κοινότητα ενώ είχαν μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζουν, γεγονός που ενισχύει την ανησυχία ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στο Σίδνεϊ και τα περίχωρά του θα παραταθούν εκ νέου.
Η Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει συνολικά 31.000 μολύνσεις και 911 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης