Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Οι πανδημίες δεν τελειώνουν, χρειάζονται ισχυρά συστήματα υγείας και πόροι

Deutsche Welle: Οι πανδημίες δεν τελειώνουν, χρειάζονται ισχυρά συστήματα υγείας και πόροι
Ισχυρά συστήματα υγείας και πρόσθετους πόρους για την καταπολέμηση πανδημιών ζητεί η ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα που συμβουλεύει την ομάδα G20
Σχετικά Άρθρα

Στη Βενετία συνέρχονται οι υπουργοί οικονομικών του G 20 μετά από την μακρά παρένθεση της πανδημίας και η πρώτη διαπίστωση είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστική: η πανδημία του κορωνοϊού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι η τελευταία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μέτωπο της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα ειδημόνων τα επόμενα πέντε χρόνια θα χρειαστούν 75 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθούν τα κενά στον τομέα της πρόληψης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πανδημιών, τονίζει σε ανταπόκρισή της η Deutsche Welle.
Κατά την άποψη των ειδικών, οι οποίοι συμβουλεύουν τους υπουργούς Οικονομικών, υπάρχουν τέσσερις τομείς που πρέπει άμεσα να στηριχθούν: η ικανότητα παραγωγής και διανομής εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα, η αντοχή και ενίσχυση των συστημάτων η υγείας, η συνολική διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και η προσεκτική παρακολούθηση, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα νέες εστίες μολυσματικών ασθενειών.

Νέος θεσμός κατά της πανδημίας;

Αυτό που εξετάζεται στο G 20 της Βενετίας είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός συμβουλίου για τις διεθνείς υγειονομικές απειλές, με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών και τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών.
Ο στόχος είναι να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι και να υπάρξει έγκαιρος συντονισμός σε περίπτωση διεθνών κρίσεων στον τομέα της υγείας.
Όπως πάντα, βέβαια, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν πράξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και των ειδικών, εθνικών συμφερόντων.
Παράλληλα, πολλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι-παρά τις όποιες δεσμεύσεις- η πρώτη και κύρια πρόκληση είναι εκείνη της υγειονομικής κατάστασης στην Αφρική, όπου τα εμβόλια είναι ακόμη ελάχιστα και δεν υπάρχει κανένα αποτελεσματικό, συνολικό δίκτυο άμεσης καταγραφής των λοιμωδών νόσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης