Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πανδημία ψυχικής υγείας μετά τα lockdowns, προειδοποιούν οι ειδικοί - Τι δείχνει το βρετανικό παράδειγμα

Για πανδημία ψυχικής υγείας μετά τα lockdowns, προειδοποιούν οι ειδικοί - Τι δείχνει το βρετανικό παράδειγμα
Τα  περιοριστικά μέτρα, μπορεί να αποδειχθούν για τα παιδιά μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τον Covid – 19, σύμφωνα με έρευνες
Σχετικά Άρθρα

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν πως μόλις 25 παιδιά κάτω των 18 ετών απεβίωσαν από Covid από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είχαν υποκείμενα νοσήματα.
Επίσης αναφέρουν πως τα περιοριστικά μέτρα, μπορεί να αποδειχθούν για τα παιδιά μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τον Covid – 19.
Tα στοιχεία καταδεικνύουν ότι, υπάρχει περίπου 1 πιθανότητα στις 500.000, να χάσουν τη ζωή τους παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή αφορά σε υποκείμενα νοσήματα.
«Πάνω από το 75% των παιδιών που πέθαναν είχαν χρόνιες παθήσεις, ενώ τα 2/3 είχαν περισσότερες από ένα υποκείμενα νοσήματα», αναφέρει η Daily Mail.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, 124 παιδιά αυτοκτόνησαν και 268 έχασαν τη ζωή τους από τραυματισμούς, που σχετίζονται με την απομόνωση.

Απομάκρυνση από το κοινωνικό περιβάλλον

Μελέτες που διεξήχθησαν από ερευνητές στο University College του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του York και στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ διαπίστωσαν ότι τα μέτρα του lockdown που απομακρύνουν τα παιδιά από το κοινωνικό τους περιβάλλον «μπορεί να αποδειχθούν μεγαλύτεροι κίνδυνοι ακόμη και από τον SARS-CoV-2.
Νωρίτερα φέτος, εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησαν ότι η απομόνωση και η κατάθλιψη που προκλήθηκαν από τα lockdown είχαν δημιουργήσει μια «πανδημία ψυχικής υγείας».
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας στην Αυστραλία, διαπιστώθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στο διπλασιασμό του αριθμού των αυτοκτονιών των νέων.

uk_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης