Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τατζικιστάν: Πέντε οι νεκροί από τον σεισμό των 5,9 βαθμών - Καταστράφηκαν σπίτια

Τατζικιστάν: Πέντε οι νεκροί από τον σεισμό των 5,9 βαθμών - Καταστράφηκαν σπίτια
Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό των 5,9 βαθμών που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 10/7 στο ανατολικό τμήμα του Τατζικιστάν και έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Ντουσαμπέ, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας αυτής της κεντρικής Ασίας.
Το επίκεντρο του σεισμού, «που σημειώθηκε στις 07:14 τοπική ώρα (05:14 ώρα Ελλάδος) εντοπίστηκε 165 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ντουσαμπέ. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν.
Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφερε ότι οι νεκροί ήταν κάτοικοι χωριού της περιοχής Τατζικαμπάντ, καθώς και ότι σπίτια και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστησαν εν μέρει ζημιές σε τρία χωριά αυτής της περιοχής, που βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων ανατολικά της Ντουσαμπέ.
Ο σεισμός, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Khovar, το οποίο επικαλέστηκε την ακαδημία επιστημών της χώρας ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, Emomali Rakhmon, έδωσε εντολή για την σύσταση επιτροπής έρευνας υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, διευκρινίζουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης