Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021

tags :
Danske Bank: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021
Η Danske Bank αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2021, μετά από τις χαμηλότερες του αναμενόμενου χρεώσεις για απομειώσεις δανείων
Σχετικά Άρθρα

Η Danske Bank αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2021, μετά από τις χαμηλότερες του αναμενόμενου χρεώσεις για απομειώσεις δανείων και της υψηλότερης πελατειακής δραστηριότητας.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας τώρα αναμένει καθαρά κέρδη υψηλότερα των 12 δισ. κορόνων (1,9 δισ. δολαρίων) το 2021, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 9-11 δισ. κορόνες.
Οι τράπεζες παγκοσμίως πρέπει να αναλάβουν υψηλές χρεώσεις απομείωσης εν όψει των επιπτώσεων της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, αλλά η Danske Bank τώρα αναμένει καθαρά κέρδη άνω των 12 δισ. κορόνων (1,9 δισ. δολαρίων) το 2021, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μεταξύ 9-11 δισ. κορόνες.
"Προσαρμόζουμε τις εκτιμήσεις μας για το έτος, βασισμένοι στις χαμηλότερες του αναμενόμενου χρεώσεις απομείωσης -εξαιτίας της ταχύτερης από την αναμενόμενη μακροοικονομική ανάκαμψη- καθώς και από την υψηλότερη πελατειακή δραστηριότητα”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.
Οι προκαταρκτικές χρεώσεις της Danske για τις απομειώσεις β΄ τριμήνου, θα διαμορφωθούν στα 200 εκατ. κορόνες, πρόσθεσε, χαμηλότερα από τις 745 εκατ. κορόνες που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η Danske Bank τόνισε πως αναμένει καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου στα 2,8 δισ. κορόνες σε σχέση με τα 2,5 δισ. κορόνες που αναμένουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης