Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed Σαν Φρανσίσκο): Απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη η μετάλλαξη Δέλτα

Daly (Fed Σαν Φρανσίσκο): Απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη η μετάλλαξη Δέλτα

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι να δηλώσουμε πρόωρα τη νίκη επί της Covid», δήλωσε η Mary Daly, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο

Για την εξάπλωση της μετάλλαξης κορωνοϊού Δέλτα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένα μέρη του κόσμου, καθώς αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ανάκαμψη, προειδοποιεί ανώτερη αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Παράλληλα, συνιστά προσοχή στην άρση της νομισματικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι να δηλώσουμε πρόωρα τη νίκη επί της Covid», δήλωσε η Mary Daly, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, σε συνέντευξή της στους Financial Times.
H Daly, που είναι μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η οποία ψηφίζει φέτος, επεσήμανε τους αγώνες για τον περιορισμό του ιού στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.
Οι αυξανόμενες μολύνσεις και οι καθυστερημένες εκστρατείες εμβολιασμού στο εξωτερικό περιορίζουν την οικονομική ανάκαμψη και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης