Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για τον ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή

tags :
Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για τον ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή
«Ήδη βρισκόμαστε καθ’ οδόν μιας συμφωνίας στο πλαίσιο του G20, με τις χώρες μέλη να βρίσκουν κοινά σημεία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz

Σύντομα θα έχουμε συμφωνία για τον ελάχιστο εταιρικό φόρο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
«Ήδη βρισκόμαστε καθ’ οδόν μιας συμφωνίας στο πλαίσιο του G20, με τις χώρες μέλη να βρίσκουν κοινά σημεία.
Μάλιστα, αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα».
Η φορολογία βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 πιο προηγμένων οικονομιών στον κόσμο συναντώνται το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου στη Βενετία της Ιταλίας.
Στόχος τους είναι να καταρτίσουν μια συμφωνία που θα αναγκάσει τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο να πληρώσουν περισσότερους φόρους.
Την περασμένη εβδομάδα, 130 χώρες συμφώνησαν να υπογράψουν μια παγκόσμια πρόταση για τον ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή, την οποία παρουσίασε το G7 τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με την εν λόγω δυνάμει συμφωνία, οι πολυεθνικές θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να πληρώσουν έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% οπουδήποτε λειτουργούν, αντί να υπάρχει διακύμανση σε ό,τι αφορά τη φορολογία ανά χώρα.
Σημειώνεται πως αυτό επέτρεψε στους εταιρικούς γίγαντες να μεταφέρουν κέρδη σε χώρες με πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές ή με άλλα λογιστικά κίνητρα.

www.bankingews.grn

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης