Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άδεια εξερεύνησης για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο ζητά η Τουρκία - Ποιες περιοχές συμπεριέλαβε

Άδεια εξερεύνησης για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο ζητά η Τουρκία - Ποιες περιοχές συμπεριέλαβε
Η Τουρκία έχει «ενδείξεις για την παρουσία κοιτασμάτων φυσικού αερίου» στην Ανατολική Μεσόγειο
Η Τουρκική κρατική εταιρεία ενέργειας TPAO έχει υποβάλει αίτηση για άδεια εξερεύνησης αργού πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με μια τουρκική βάση δεδομένων χαρτών, οι τρεις περιοχές όπου η TPAO σκοπεύει να πραγματοποιήσει έρευνες βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σελεύκειας (Silifke) στην επαρχία Mersin.
1_68.JPG

Erdogan: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Την περιασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan επανέλαβε την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο.
Όπως έχουν σημειώσει τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία έχει «ενδείξεις για την παρουσία κοιτασμάτων φυσικού αερίου» στην Ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή.
«Όποια και αν είναι τα δικαιώματά μας, θα τα διασφαλίσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Και θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και σε όλες αυτές τις θαλάσσιες περιοχές» είχε δηλώσει ο Erdogan, χωρίς δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις έρευνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης