Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook φτιάχνει μια ολόκληρη πόλη από την αρχή, στην Καλιφόρνια

Το Facebook φτιάχνει μια ολόκληρη πόλη από την αρχή, στην Καλιφόρνια
Η νέα πόλη, θα διαθέτει 1.729 διαμερίσματα, τα οποία δεν θα είναι αποκλειστικά για υπαλλήλους στο Facebook - Επίσης, θα υπάρχει σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, καφετέριες και εστιατόρια καθώς και ένα ξενοδοχείο 193 δωματίων

Τη δική του πόλη ετοιμάζεται να φτιάξει το Facebook, ακριβώς δίπλα στα κεντρικά γραφεία του στη Silicon Valley- που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν να ζήσουν εκεί, δε θα χρειαστεί ποτέ να εγκαταλείψουν τα όρια της διευρυμένης αυτοκρατορίας του γίγαντα των κοινωνικών μέσων.

Το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg, το οποίο έχει 2,9 δισεκατομμύρια χρήστες, σχεδιάζει τώρα να δημιουργήσει μια πραγματική κοινότητα που ονομάζεται Willow Park, σε μια τοποθεσία 59 στρεμμάτων στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια.
Το Facebook και η Signature Development Group βρίσκονται πίσω από τα προτεινόμενα σχέδια για τη νέα πόλη.

Τι θα περιέχει η νέα πόλη

Η νέα πόλη, θα διαθέτει 1.729 διαμερίσματα, τα οποία δεν θα είναι αποκλειστικά για υπαλλήλους στο Facebook. Επίσης, θα υπάρχει σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, καφετέριες και εστιατόρια καθώς και ένα ξενοδοχείο 193 δωματίων.
Εκτός από την κεντρική πλατεία της πόλης, θα υπάρχει ένα δημόσιο πάρκο 4 στρεμμάτων, ένα υπερυψωμένο πάρκο 2 στρεμμάτων παρόμοιο με το High Line της Νέας Υόρκης καθώς και άλλοι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι.
Εκτός από τους χώρους στέγασης, το Facebook σχεδιάζει επίσης να διαθέσει 116.000 τετραγωνικά μέτρα νέων χώρων γραφείων και αιθουσών συνεδριάσεων για την εταιρεία κοινωνικού μέσου και στους χώρους αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εργαζόμενοι στο Facebook.
Επίσης, οι νέοι αυτοί χώροι γραφείων θα επιτρέψουν στο Facebook να επεκταθεί και να απασχολεί περίπου 3.400 νέους υπαλλήλους.
facebook-nea-poli-ktiria-grafeion.jpg.webp

facebook-poli-menlo-park.jpg.webp

Μια αντίστοιχη πόλη σχεδιάζει και η Google

Ο κολοσσός των social media δεν είναι ο μόνος που συμμετέχει σε τέτοια κατασκευαστικά έργα.
Η Google κυκλοφόρησε πέρυσι σχέδια για την ανάπτυξη μιας «πόλης εντός πόλης» στο Σαν Χοσέ, αποσκοπώντας στη δημιουργία 4.000 νέων κατοικιών στο κέντρο της περιοχής και 680.000 τετραγωνικά μέτρα γραφείων.
Το χωριό της Google που ονομάζεται Downtown West, θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, ένα ξενοδοχείο και πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς κόμβους.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης