Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για το χρυσό - Διατήρησε το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων

tags :
Ήπιες απώλειες για το χρυσό - Διατήρησε το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων
Έχασε το ανοδικό σερί ο χρυσός, κράτησε τα 1.800 δολάρια

Μικρές απώλειες κατέγραψε σήμερα 8/7 η τιμή του χρυσού, σπάζοντας το ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων, με την πτώση της απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και της τιμής του δολαρίου να ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Παράλληλα, οι απώλειες στη Wall Street, παρόλο που οι βασικοί δείκτες απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά ημέρας σβήνοντας μέρος των ζημιών, είχαν ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να ρευστοποιήσουν κάποιες από τις τοποθετήσεις τους με κέρδη, όπως ο χρυσός.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό περίπου πέντε μηνών, με τη βουτιά των κρατικών χρεογράφων να προκαλεί αμφιβολίες στους επενδυτές για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.
Το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ βρίσκεται στο 1,285%, υποχωρώντας κατά 3,4 μονάδες βάσης, ενώ ενδοσυνεδριακά έπεσε μέχρι και στο 1,245%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,90 δολάρια ή 0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.800,20 δολάρια ανά ουγγιά.
Ενδοσυνεδριακά το πολύτιμο μέταλλο κινήθηκε ανοδικά για μεγάλο διάστημα και φαινόταν ότι θα κατάφερνε να σημειώσει κέρδη για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ανοδικό σερί του από την περίοδο που έληξε στις 20 Μαΐου.
Την τιμή του χρυσού πάνω από τα 1.800 δολάρια κράτησε η εντεινόμενη ανησυχία για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης, με τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται ραγδαία, αναγκάζοντας αρκετές χώρες να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα που πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα και στρέφουν τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης