Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Με «πλαστό» πτυχίο και «λογοκλόπος» ο κεντρικός τραπεζίτης και φίλος του Erdogan

Τουρκία: Με «πλαστό» πτυχίο και «λογοκλόπος» ο κεντρικός τραπεζίτης και φίλος του Erdogan
Υπό έρευνα τελεί ο κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας, Sahap Kavcioglu
Σχετικά Άρθρα

Υπό έρευνα τελεί ο κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας και προσωπικός φίλος του προέδρου Recep Tayyip Erdogan, Sahap Kavcioglu, διότι, όπως φαίνεται, δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τα τυπικά κριτήρια για να «βρίσκεται» στη θέση του επικεφαλής χάραξης νομισματικής πολιτικής στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, ο Sahap Kavcioglu παρουσίασε κατά την ανάληψη των καθηκόντων διδακτορική διατριβή, την οποία όμως δεν είχε συντάξει ο ίδιος.
«Το ζήτημα διερευνάται» δήλωσε ο Omer Akgiray, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου.
Η εν λόγω αποκάλυψη έγινε από την αριστερή εφημερίδα Birgun, αφού υπέβαλε επίσημο αίτημα για πληροφορίες μέσω του κέντρου επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκία.
Ο Akgiray δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι κατηγορίες για λογοκλοπή συζητήθηκαν στις 26 Ιουνίου και διορίστηκε εισηγητής για διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι για πλαστό πτυχίο είχε κατηγορηθεί και ένας από τους προκατόχους του, ο Murat Uysal.
Οι διατριβές και των δύο ανδρών επιβλέπονταν από τον ίδιο σύμβουλο, τον Erisah Arican, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως πρόεδρος της Borsa Istanbul και αναπληρωτής πρόεδρος του Τουρκικού Ταμείου Πλούτου.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Sahap Kavcioglu αντικατέστησε στην κεντρική τράπεζα τον Naci Agbal.
Εργαζόταν ως αρθρογράφος σε εφημερίδα και είχε τις ίδιες απόψεις με τον Erdogan, π.χ. θεωρεί πως τα υψηλά επιτόκια οδηγούν, αντί να μετριάζουν, τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης