Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δοκιμαστικά μαζί για ακόμη δύο χρόνια στα φιλανθρωπικά οι Gates

Δοκιμαστικά μαζί για ακόμη δύο χρόνια στα φιλανθρωπικά οι Gates
Ο Bill Gates και η Melinda θα δώσουν ένα χρονικό περιθώριο δύο ετών στους εαυτούς τους, ώστε να διαπιστώσουν εάν, παρά το διαζύγιό τους, θα είναι σε θέση να συνδιοικούν τον τεράστιο φιλανθρωπικό οργανισμό τους

Ο Bill Gates και η Melinda θα δώσουν ένα χρονικό περιθώριο δύο ετών στους εαυτούς τους, ώστε να διαπιστώσουν εάν, παρά το διαζύγιό τους, θα είναι σε θέση να συνδιοικούν τον τεράστιο φιλανθρωπικό οργανισμό τους, τον οποίο θεωρούν ακόμα ένα από τα παιδιά τους – συγκεκριμένα, το τέταρτο στη σειρά.
Τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.
Πριν από δύο μήνες, όπως είναι γνωστό, το ζευγάρι των επιχειρηματιών είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να πάρουν διαζύγιο, αλλά προσέθεσε πως θα παραμείνουν συμπρόεδροι του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates.
Ωστόσο, χθες ο διευθύνων σύμβουλός του, δήλωσε ότι καταρτίζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο, «ούτως ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του έργου, που έχει αναλάβει το ίδρυμα». Και προσέθεσε: «Εάν μετά δύο χρόνια είτε ο ένας είτε η άλλη αποφασίσει πως δεν δύναται να εξακολουθεί να εργάζεται από κοινού με το άλλο μέλος, τότε η Melinda Gates θα παραιτηθεί από τη θέση της συμπροέδρου και διαχειρίστριας».
Σε περίπτωση που υπάρξει αυτή η εξέλιξη, τότε ο Bill Gates θα παραμείνει αποκλειστικά εκείνος πρόεδρος του ιδρύματος, αφού προηγουμένως εξαγοράσει το μερίδιο της (πρώην) συζύγου του, όπως διευκρίνισε ο CEO.
Η Melinda θα λάβει αποζημίωση για τη δική της προσωπική συνεισφορά στις αγαθοεργίες του οργανισμού, η οποία δεν σχετίζεται με το κληροδότημά του. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιδρυμα συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα σε παγκόσμια κλίμακα. Εντούτοις, μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τον Μάιο η φήμη του επλήγη, ειδικά από δημοσιεύματα που αποκάλυπταν ότι ο Bill Gates φέρεται να είχε στο μακρινό παρελθόν συμπεριφερθεί άσχημα σε εργαζομένους της Microsoft.
Πέραν αυτού, χτύπημα υπέστη το ίδρυμα και από την απόφαση του δισεκατομμυριούχου Buffet, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί του ρόλου του ως διαχειριστή τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης