Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cormann (ΟΟΣΑ): Κορυφαίος κίνδυνος για την οικονομική ανάκαμψη, οι νέες εξάρσεις κορωνοϊού

Cormann (ΟΟΣΑ): Κορυφαίος κίνδυνος για την οικονομική ανάκαμψη, οι νέες εξάρσεις κορωνοϊού
Ο γγ του ΟΟΣΑ καλεί τις αναπτυγμένες χώρες να στηρίξουν τα εμβολιαστικά προγράμματα των υπόλοιπων χωρών
Σχετικά Άρθρα
Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία λόγω των νέων εξάρσεων του κορωνοϊού κρούει ο γγ του ΟΟΣΑ καλώντας τις αναπτυγμένες χώρες να στηρίξουν τα εμβολιαστικά προγράμματα των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη ευθύνη για τις ανεπτυγμένες οικονομίες και δεν είναι απλώς θέμα φιλανθρωπίας ή ευγένειας, αλλά στην πραγματικότητα θέμα προσωπικού συμφέροντος τόσο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών όσο και για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης» δήλωσε ο Mathias Cormann, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.
«Νέες εξάρσεις του κορωνοϊού παραμένουν ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά τη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.
Ωστόσο, ο Gormann δεν είναι ο μοναδικός, ο οποίος ανησυχεί για τον εκτροχιασμό της οικονομικής ανάκαμψης λόγω της διασποράς του κορωνοϊού -και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα που «χτυπά» κυρίως νέους αλλά και μη εμβολιασμένους.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δήλωσε πρόσφατα στο CNBC ότι «το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη στη Γαλλία είναι ένα κύμα της πανδημίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης