Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αύξηση της νοσηρότητας κατά 17% την τελευταία εβδομάδα

Ρωσία: Αύξηση της νοσηρότητας κατά 17% την τελευταία εβδομάδα
Η κατάσταση με την Covid-19 στην Ρωσία παραμένει τεταμένη

Η κατάσταση με την Covid-19 στην Ρωσία παραμένει τεταμένη καθώς ο δείκτης νοσηρότητας αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatiana Golikova.
"Η επιδημιολογική κατάσταση την Ρωσία παραμένει αρκετά τεταμένη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας καταγράφηκαν 162,4 χιλιάδες κρούσματα. Ο δείκτης νοσηρότητας είναι 110,7 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες, δηλαδή κατά 17% περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα", δήλωσε η Golikova, επισημαίνοντας ότι η μεγαλύτερη νοσηρότητα εξακολουθεί να παρατηρείται στα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία του πιο ενεργού πληθυσμού και συγκεκριμένα στις ηλικίες 19-49 ετών.
Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε 82 περιοχές της Ρωσίας, ωστόσο στην Μόσχα χάρη στα περιοριστικά μέτρα και τους ρυθμούς εμβολιασμού παρατηρείται μια μικρή μείωση στην προσαύξηση των κρουσμάτων.
Παράλληλα επισήμανε ότι το 79,5% των κλινών που διατίθενται για ασθενείς με Covid-19, δηλαδή περισσότερες από 216.000 κλίνες, χρησιμοποιούνται για την νοσηλεία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης