Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - FAA: Απείθαρχο με τη χρήση μάσκας το 75% των επιβατών στα αεροπλάνα

ΗΠΑ -  FAA: Απείθαρχο με τη χρήση μάσκας το 75% των επιβατών στα αεροπλάνα

H FAA εφάρμοσε πολιτική «μηδενικής ανοχής» στις αρχές του τρέχοντος έτους με βαριά πρόστιμα με στόχο τον περιορισμό των απείθαρχων επιβατών

Σχετικά Άρθρα

H πλειονότητα των αναφορών για απείθαρχους επιβάτες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών (FAA) των ΗΠΑ προέρχεται από επιβάτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με την εντολή χρήσης μάσκας που έχε τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Περιστατικά

Περίπου το 75% των εν λόγω αναφορών επιβατών που έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε από άτομα τα οποία αρνούνταν να φορέσουν τις μάσκες τους και έφθασε έως διαπληκτισμούς, φωνές, ακόμη και σωματική βία, ανέφερε η υπηρεσία σε ειδική της αναφορά για το ζήτημα.
Παρότι η FAA εφήρμοσε πολιτική «μηδενικής ανοχής» στις αρχές του τρέχοντος έτους επιβάλλοντας βαριά πρόστιμα με στόχο τον περιορισμό των απείθαρχων επιβατών μετά από αύξηση τέτοιου είδους περιστατικών, η τακτική αυτή δεν εμπόδισε τους ταξιδιώτες να διαπληκτίζονται με τους εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες, φθάνοντας μάλιστα να χειροδικήσουν σε αεροσυνοδό.

Οι κανονισμοί

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Και εμείς θα πρέπει να προστατευθούμε», δήλωσε ο Paul Thomson, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αεροσυνοδών, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερα από 20.000 μέλη πληρώματος της American Airlines.
Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από τους επιβάτες σε τρένα, λεωφορεία, πτήσεις και σε αεροδρόμια.
Ο κανονισμός αυτό, ο οποίος παρατάθηκε την Ανοιξη, αναμένεται να λήξει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Τσουχτέρα πρόστιμα

Η FAA έχει επιβάλει πρόστιμα σε απείθαρχους ταξιδιώτες συνολικής αξίας 682.000 δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος και έχει εντοπίσει πιθανές παραβιάσεις κανονισμών σε 540 υποθέσεις, επιβάλοντας μέτρα στις 83.
Η υπηρεσία αναφέρθηκε μάλιστα σε οκτώ υποθέσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα σε απείθαρχους ταξιδιώτες ύψους από 7.500 έως 21.500 δολάρια, για διαφορές που προέκυψαν από την άρνησή τους να φορούν μάσκες, συμπεριλαμβανομένων δύο περιπτώσεων όπου επιβάτες χτύπησαν άλλους επιβάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης