Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Ενίσχυση της πράσινης μετάβασης με 350 δισ. ευρώ

EE: Ενίσχυση της πράσινης μετάβασης με 350 δισ. ευρώ
H Κομισιόν στοχεύει στην εξασφάλιση 415 δισ. δολ. ετησίως ώστε να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε μια σειρά νέων κανονισμών προκειμένου να ευθυγραμμιστεί ο κόσμος των οικονομικών με τον φιλόδοξο στόχο της να καταστήσει την περιοχή ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι τα μέσα του αιώνα.
Από τη μεριά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιζητά αυστηρότερα μέτρα για τις τράπεζες και τους οργανισμούς πιστοληπτικής ικανότητας ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τους κινδύνους που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το μπλοκ καθόρισε επίσης το πρότυπο του πράσινου ομολόγου, το πλαίσιο κανόνων που οι εκδότες βιώσιμου χρέους θα πρέπει να τηρούν αν θέλουν τη σφραγίδα έγκρισης της ΕΕ.
Σε αυτό το κλίμα, η Κομισιόν στοχεύει στην εξασφάλιση 415 δισ. δολ. ετησίως ώστε να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050.
Το πλάνο της προβλέπει «μάζεμα» των πόρων από εκδόσεις ομολόγων και δράσεις των κρατών μελών της ΕΕ, στα οποία θα ζητηθεί μέχρι το 2023 να παρουσιάσουν ένα πλάνο για το πώς οι χρηματαγορές θα μπορούσαν να μειώσουν στο μισό το περιβαλλοντικό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης