Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stano (EE) προς Λευκορωσία: Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων ή περαιτέρω κυρώσεις

Stano (EE) προς Λευκορωσία: Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων ή περαιτέρω κυρώσεις

Tην άμεση απελευθέρωση του Viktor Babariko, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών στη Λευκορωσία, ζητεί η ΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Tην άμεση απελευθέρωση του Viktor Babariko, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών στη Λευκορωσία, ζητεί η ΕΕ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Peter Stano κάνοντας λόγο για καταδίκη με «πολιτικά κίνητρα», όπως μεταδίδει το Reuters την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.
«Αυτή η ποινή είναι μία από τουλάχιστον 125 άδικες και αυθαίρετες πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων της Λευκορωσίας σε δίκες με πολιτικά κίνητρα, που διεξάγονται συχνά πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς τη δέουσα διαδικασία δικαίου», σημειώνει ο κ. Stano.

Βίαιη καταστολη

Τονίζει επίσης ότι «η ΕΕ ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Viktor Babariko  καθώς και όλων των πολιτικών κρατουμένων, δημοσιογράφων και ατόμων που βρίσκονται στη φυλακή για την άσκηση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων».
Η ΕΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να πιέσει για λογοδοσία για τη βίαιη καταστολή από τις αρχές της Λευκορωσίας, προσθέτει.

Περαιτέρω μέτρα

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο, η ΕΕ επέβαλε σταδιακά περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στον συνεχιζόμενο εκφοβισμό και τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλωτών, μελών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τη σταδιακή προσέγγισή της, η ΕΕ είναι έτοιμη να εξετάσει περαιτέρω μέτρα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης