Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των αρχών της Ινδίας και το twitter

Στο στόχαστρο των αρχών της Ινδίας και το twitter
Τέλος στην «ασυλία» με δήλωση του πρωθυπουργού μετά από καταδικαστική απόφαση
Σχετικά Άρθρα
Δικαστήριο της Ινδίας καταδίκασε το twitter για μη συμμόρφωση στους νόμους της χώρας και συγκεκριμένα για την μη έγκαιρη κατάργηση ανάρτησης που θεωρείται παράνομη βάση της νέας νομοθεσίας για την πληροφορική και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι κατηγορίες για post που δεν «κατέβηκαν» αφορούν θέματα παιδικής πορνογραφίας αλλά και αμφισβητούμενων περιοχών στα βόρεια της χώρας.

Ετσι ο αμερικανικός γίγαντας των social media έχασε την ασυλία που απολάμβανε μέχρι πρότινος, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi να το δηλώνει επίσημα – και για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η καταδίκη έρχεται μετά από μετά από επανειλημμένες συστάσεις για «συμμόρφωση» από τις αρχές της Ινδίας.
Όμως ο νόμος που ψηφίστηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου δεν αφήνει άλλα περιθώρια.
Οι καταγγελίες αφορούσαν μια σειρά από παράνομα tweets, τα οποία, παρά τις συστάσεις, δεν «κατέβηκαν» μέσα σε διάστημα 36 ωρών από την καταγγελία, όπως ορίζει ο νέος νόμος.
Η θέση ενός μόνιμου επιτηρητή των post παραμένει κενή από τις 21 Ιουνίου, προκαλώντας σχόλια από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Νέο Δελχί: «Πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία;
Εάν το twitter θεωρεί πως μπορεί να καθυστερεί όσο θέλει στη χώρα μας, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού RT, το twitter δέχθηκε καταγγελίες στα τέλη από την ινδική αστυνομία, η οποία κατηγόρησε την πλατφόρμα για post προώθησης της παιδικής πορνογραφίας.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς το twitter αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας πως «η προβολή ή η σύνδεση οποιουδήποτε post με υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών - ανεξάρτητα από την πρόθεση – απαγορεύεται ρητά».
Ένα άλλο γεγονός που όξυνε τις σχέσεις του twitter με την κυβέρνηση της Ινδίας ήταν τα post που χαρακτηρίζουν τις αμφισβητούμενες περιοχές Τζαμού, Κασμίρ και Λαντάκ ως ανεξάρτητες, τη στιγμή που η κυβέρνηση Narendra Modi τις θεωρεί καθαρά Ινδικές.
Αυτά τα post θεωρήθηκαν ως «πράξη προδοσίας» βάση του νέου νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης