Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Fauci προτρέπει τους πολίτες να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών

ΗΠΑ: O Fauci προτρέπει τους πολίτες να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών
Να φορούν μάσκες ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί, προτρέπει ο Fauci, τους πολίτες που ζουν σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών
Να φορούν μάσκες ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί, προτρέπει ο Dr. Anthony Fauci, τους πολίτες που ζουν σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί που ζουν σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 έχουν έναν «καλό λόγο» να φορούν μάσκες προσώπου, ακόμη και εάν έχουν εμβολιαστεί.
Επί του παρόντος, το 55% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει μία δόση του εμβολίου για την covid19, ενώ το ποσοστό που έχει λάβει και τις δύο δόσεις, ανέρχεται στο 47,4%, σύμφωνα με το CDC, πολύ μακριά από τον στόχο του 70% που είχε θέσει για τον Ιούλιο ο πρόεδρος Biden.
Επιπλέον, καταγράφεται σημαντική απόκλιση μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ.
Για παράδειγμα στην πολιτεία του Άρκανσο, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35%.
Τον Ιούλιο, το ποσοστό των νοσηλευόμενων λόγω κορωνοϊού αυξήθηκε σχεδόν 27% σε μία περιοχή του Μιζούρι, όπου ο δείκτης εμβολιασμού είναι κάτω από το 30%, σύμφωνα με το Associated Press.
Πρόσφατη έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech είναι 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας που προκαλείται από την παράλλαξη Δέλτα. 
Η Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιό της παρέχει εξουδετερωτικούς τίτλους αντισωμάτων έναντι της Δέλτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης