Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Israel: Ρίσκο για την οικονομία, η μετάλλαξη Δέλτα - Επί του παρόντος δεν ασκείται πίεση στα νοσοκομεία

Bank of Israel: Ρίσκο για την οικονομία, η μετάλλαξη Δέλτα - Επί του παρόντος δεν ασκείται πίεση στα νοσοκομεία
Το 2021 αναμένεται ανάπτυξη της 5,5% στο Ισραήλ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 6,3%

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας, παρά τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, εμφανίστηκε ο κεντρικός τραπεζίτης του Ισραήλ, Amir Yaron.
Όπως δήλωσε η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα είναι ρίσκο για την οικονομία αλλά ο ίδιος αναμένει ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές παρακολουθούν εάν τα νέα κρούσματα για της συγκεκριμένης μετάλλαξης έχουν οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών.
«Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Κατά συνέπεια το βασικό μας σενάριο παραμένει ότι κινούμαστε καλά» δήλωσε αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
«Το 2021 και έως το τέλος του 2022, θα είμαστε πολύ κοντά στο σημείο που θα έπρεπε να ήμασταν πριν την πανδημία» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ του Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,5% το 2021, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 6%, ενώ το 2022 αναμένεται ανάπτυξη 6%.
«Με βάση αυτή την πρόβλεψη, η απόκλιση του ΑΕΠ από την προ κρίση τάση αναμένεται να μηδενιστεί έως το τέλος του επόμενου έτους» δήλωσε ο ίδιος.

Ο κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα

Τη Δευτέρα (5/7/2021), το Ισραήλ ανακοίνωσε 496 κρούσματα κορωνοϊού, αυξημένα κατά 88,1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
«Τελικά, ο μεγαλύτερος παράγοντας (σσ. για την οικονομία) είναι αν ασκείται πίεση στα νοσοκομεία σε βαθμό που δεν είναι διαχειρίσιμη.
Αυτήν τη στιγμή, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο», είπε ο Yaron.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη λοιμώξεων και συμπτωματικών ασθενειών έχει μειωθεί στο 64% από τις 6 Ιουνίου.
Ωστόσο, το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και σοβαρών ασθενειών, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης