Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Θέμα «προσωπικής επιλογής» των πολιτών η χρήση μάσκας από 19/7

Βρετανία: Θέμα «προσωπικής επιλογής» των πολιτών η χρήση μάσκας από 19/7
Η βρετανική κυβέρνηση ευελπιστεί να άρει τους εναπομείναντες νομικούς περιορισμούς στις 19 Ιουλίου και οι κανόνες που ισχύουν για την αντιμετώπιση του ιού αναμένεται να γίνουν «θέμα προσωπικής επιλογής
Σχετικά Άρθρα

Σε μία πιο ανεκτική φάση εισέρχεται η Βρετανία, η οποία παρά τα αυξημένα κρούσματα Covid λόγω της μετάλλαξης Delta, προχωρά σε μία – τελικά μερική – άρση των περιορισμών.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί να άρει τους εναπομείναντες νομικούς περιορισμούς στις 19 Ιουλίου και οι κανόνες που ισχύουν για την αντιμετώπιση του ιού αναμένεται να γίνουν «θέμα προσωπικής επιλογής», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Στέγασης Robert Jenrick στο Sky News.
«Θα είναι μια διαφορετική περίοδος όπου εσείς ως πολίτες θα λάβετε αυτές τις αποφάσεις παρά η κυβέρνηση να σας πει τι θα κάνετε», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τη Sunday Telegraph ο Johnson υπέγραψε μια σειρά μέτρων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα πορευθεί το επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας.
Τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί καθώς εξαπλώνεται η πιο μεταδοτική παραλλαγή του Delta αλλά δεν ακολουθούνται από εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους.

«Να ζούμε με τον ιό»

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου ειδικά για ηλικιωμένους, που είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας από τον κορωνοϊό, έχει περιορίσει τον αντίκτυπο της νέας επιδημίας.
Περισσότερο από το 85% των ενηλίκων έχουν λάβει τη μία δόση του εμβολίου και περίπου το 65% και τις δύο.
«Τα κρούσματα αυξάνονται και αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς, αλλά δεν μεταφράζεται σε σοβαρές ασθένειες και θάνατο», δήλωσε ο Jenrick .
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο στην οποία μπορούμε να αρχίσουμε να ζούμε με τον ιό και να προχωρούμε με τη ζωή μας. Στην Αγγλία, η άποψή μας είναι ότι τα πράγματα φαίνονται θετικά για τις 19 Ιουλίου», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης