Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kalin (εκπρ. Erdogan): Ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, η ειρήνη και η σταθερότητα στην Αλβανία

Kalin (εκπρ. Erdogan): Ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, η ειρήνη και η σταθερότητα στην Αλβανία
«Η ειρήνη και η σταθερότητα στην Αλβανία, είναι ειρήνη και σταθερότητα για την Τουρκία και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου

Τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην Αλβανία για την Τουρκία, τόνισε ο εκπρόσωπος του Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.
«Η ειρήνη και η σταθερότητα στην Αλβανία, είναι ειρήνη και σταθερότητα για την Τουρκία και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων», σημείωσε ο Kalin, τονίζοντας τη συνεργασία των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα.«Είναι λοιπόν το κοινό μας συμφέρον να ενισχύσουμε τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας, του εμπορίου ανθρώπων, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών ή παρόμοιων εγκλημάτων», είπε ο Kalin κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, όπως γράφει η Daily Sabah.
Κατά τη συνάντησή του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Edi Rama συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα τους επόμενους μήνες τη χώρα θα επισκεφθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.

Η Αλβανία αγοράζει τουρκικά drones

«Οι σχέσεις Τουρκίας και Αλβανίας συνεχίζουν να αποκτούν νέα ώθηση και ενισχύονται κάθε χρόνο.
Οι προσπάθειές μας για επέκταση και η εμβάθυνση αυτών των σχέσεων σε διαφορετικούς τομείς θα συνεχιστεί εντατικά μετά από αυτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Erdogan.
Τόνισε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί για την ενίσχυση των υποδομών, της υγείας, του εμπορίου, των επενδύσεων, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της ιστορίας της Αλβανία.
Η Αλβανία έγινε ο τελευταίος αγοραστής του οπλισμένου drone της Τουρκίας Bayraktar, το οποίο ήδη έχουν αποκτήσει το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, την Ουκρανία και θα παραδοθεί και στην Πολωνία βάσει μιας πρόσφατης συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης