Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θα καμφθούν οι αντιρρήσεις στην παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των εταιρειών

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θα καμφθούν οι αντιρρήσεις στην παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των εταιρειών

Επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz ότι τα κράτη που υποστηρίζουν τη συμφωνία εκπροσωπούν το 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Σχετικά Άρθρα
Οι αντιρρήσεις λίγων κρατών εντός της ΕΕ ενάντια στην παγκόσμια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος εταιρικής φορολόγησης προβλέπω ότι θα καμφθούν επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.
Κράτη που αντιπροσωπεύουν το 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ υποστηρίζουν τη συμφωνία, γεγονός το οποίο αναδεικνύει την ορμή πίσω από την προσπάθεια, δήλωσε ο Scholz - ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία - την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Συνομιλίες με Yellen

«Η μεγάλη αμαξοστοιχία βρίσκετα στις ράγες και είναι έτοιμη να στάσει στο τέλος της διαδρομης» δήλωσε στην Ουάσινγκτον μετά από συνομιλίες με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, προσθέτοντας ότι αναμένει από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να κυρώσει την εν λόγω συμφωνία.
Ο Scholz υποστηρίζει ένθερμα την αναθεώρηση του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος, για την οποία έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, όταν 130 χώρες και δικαιοδοσίες ενέκριναν ένα σχέδιο για τον καθορισμό ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τη φορολόγηση των εταιρικών κερδών και τη θέσπιση ενός νέου καθεστώτος για την κατανομή των φόρων (φορολογικές δικαιοδοσίες) που επιβάλλονται στα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών.

Οι αντιρρησίες

Τώρα θα πρέπει να βοηθήσει να εξασφαλίσει υποστήριξη από την Ιρλανδία, την Ουγγαρία και την Εσθονία, δεν υποστήριξαν το εν λόγω σχέδιο.
Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν ουσιαστικά να αρνηθούν βέτο στην υιοθέτηση ή τουλάχιστον να αναγκάσουν το μπλοκ να καταφύγει σε έκτακτα και μη δοκιμασμένα νομικά μέτρα ώστε να προχωρήσει η υιοθέτηση του νέου καθεστώτος.

Τα κίνητρα

Ο Scholz ανέφερε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να παράσχει κίνητρα για να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους, λέγοντας ότι το μπλοκ βασίζεται στην αλληλεγγύη και παρέχει «σημαντικού πόρους σε χώρες που έχουν ανάγκη για καλύτερη ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης