Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Θα πληρώσει περαιτέρω 750 εκατ. δολ. σε επενδυτές της Greensill

tags :
Credit Suisse: Θα πληρώσει περαιτέρω 750 εκατ. δολ. σε επενδυτές της Greensill
Η Credit Suisse καταβάλλει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια στους επενδυτές σε προϊόντα της Greensill

Η Credit Suisse καταβάλλει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια στους επενδυτές σε προϊόντα της Greensill, όπως ανακοίνωσε ο βραχίονας διαχειρισης assets της ελβετικκής τράπεζας.
Έχει ανακτήσει περί τα 6,1 από τα 10 δισ. δολάρια σε κεφάλαια που υποστηρίζονται από την Greensill capital, όπως ανακοίνωσε , σε μια μικρή αύξηση έναντι των 5,9 δισ. δολαρίων.
Η κατάρρευση των εν λόγω funds τον Μάρτιο ξεκίνησε μιαα ταραχώδη περίοδο για την τράπεζα, που κορυφώθηκε με ζημιές-ρεκόρ οι οποιες σχετιζόταν με το Archegos, σε μιαα σειρά διώξεων στελεχών και μιας αναδιάρθρωσης, καθώς η διοίκηση προσπαθεί να διατηρήσει την τράπεζα άθικτη.
Οι νέες πληρωμές, οι οποίες προγραμματίζονται για την εβδομάδα από την 5η Ιουλίου, θα ανεβάσει το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε σε επενδυτές κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης, στα 5,6 δισ. δολάρια.
"Αναμένεται να καταβληθούν περαιτέρω ποσά στους επενδυτές το συντομότερο δυνατό, σε μελλοντικές δόσεις’, αναφέρει η Credit Suisse.
Η Credit Suisse εστιάζει σε δάνεια ύψους 2,3 δισ. δολαρίων που παρείχε η Greensill σε τρεις μεμονωμένους πελάτες, οι οποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης