Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.790,3 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.790,3 δολάρια ανά ουγγιά
Μικρά κέρδη για τον χρυσό στην εβδομάδα

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο χρυσός σήμερα 2/7, με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να υποχωρούν και το αμερικανικό δολάριο να σταθεροποιείται σε χαμηλότερα επίπεδα από το υψηλό τριών μηνών.
Οι επενδυτές του χρυσού είχαν στραμμένο το ενδιαφέρον τους και στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα και αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στις αξιολογήσεις που κάνει η Fed στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.
Η μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει θέσεις εργασίας τον Ιούνιο καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγή τους και τις υπηρεσίες τους μετά την άρση των μέτρων περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό δολάριο σημείωσε πτώση 0,30% στον δείκτη ICE U.S., ενώ η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου των των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 1,44%, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους επενδυτές ως ασφαλές καταφύγιο.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο +0,76% στα 1.790,3 δολάρια ανά ουγγιά, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Η τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο ήταν το καλύτερο ανοδικό σερί από την αντίστοιχη περίοδο που έληξε στις 26 Μαΐου.
Στην εβδομάδα ο χρυσός κέρδισε 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης