Τελευταία Νέα
Διεθνή

Robinhood: Οι ιδρυτές της πλατφόρμας μείωσαν κατά 90% τους μισθούς τους και έγιναν δισεκατομμυριούχοι

Robinhood: Οι ιδρυτές της πλατφόρμας μείωσαν κατά 90% τους μισθούς τους και έγιναν δισεκατομμυριούχοι
Οι δύο ιδρυτές της πλατφόρμας διαδικτυακών συναλλαγών Robinhood, περιέκοψαν τις αποδοχές τους κατά 90%, στα 34.248 δολ. τον χρόνο...
Σχετικά Άρθρα

Δισεκατομμυριούχοι αφού μείωσαν κατά 90% τους μισθούς τους έγιναν οι ιδρυτές της πλατφόρμας Robinhood, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2021, ο Vladimir Tenev και o Baiju Bhatt, οι δύο ιδρυτές της πλατφόρμας διαδικτυακών συναλλαγών Robinhood, περιέκοψαν τις αποδοχές τους κατά 90%, στα 34.248 δολ. τον χρόνο.
Αντ’ αυτών, θα λάβουν περισσότερες μετοχές.
Η περιστολή αυτή της αμοιβής, που έφτασε στο σημείο να είναι ισόποση με όσα εσοδεύει ένας μέσος Αμερικανός, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας απόπειρας «δημοκρατικοποίησης» της εταιρείας και των διαδικασιών της.
Ο Tenev, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood, και ο Bhatt έχουν, όμως, πλέον ποσοστό μετοχών αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Οι δυο τους, κάποτε συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο του Stanford, είναι επίσης έτοιμοι να «συλλέξουν» επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το χρηματιστήριο των ΗΠΑ.
Ο πλούτος τους αντιπροσωπεύει την ανερχόμενη επιτυχία της Robinhood, την πλατφόρμα συναλλαγών που ξεκίνησαν οι δύο το 2013 για χάρη των μικρομετόχων.
Η εταιρεία, με έδρα το Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, θα μπορούσε να φτάσει σε κεφαλαιοποίηση έως και τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην επικείμενη IPO, με βάση τις συναλλαγές που διενεργούνται στη δευτερογενή αγορά, δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence David Ritter τον Μάρτιο.
Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι περιουσίες τους να γίνουν αρκετές φορές μεγαλύτερες όταν οι μετοχές αρχίσουν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στον δείκτη Nasdaq της Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης