Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας – Αντίποινα για τους εμπρηστικούς μηχανισμούς… σε μπαλόνια

Ισραήλ: Βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας – Αντίποινα για τους εμπρηστικούς μηχανισμούς… σε μπαλόνια
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τους βομβαρδισμούς
Σχετικά Άρθρα

Σε νέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε το Ισραήλ ως αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς που προκάλεσαν πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν κατά εγκαταστάσεων εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Hamas.
Από τους βομβαρδισμούς αυτούς δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί.
«Σε αντίδραση στα εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκατάσταση όπου κατασκευάζονται όπλα που ανήκε στη Hamas», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Πυρκαγιές

Η εκτόξευση των μπαλονιών από τη Γάζα προκάλεσε τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ.
«Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ», κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι πραγματογνώμονες συμπέραναν πως η αιτία ήταν «εμπρηστικά μπαλόνια».
Οι φωτιές μικρής έκτασης κατασβέστηκαν γρήγορα.
Τη 18η Ιουνίου, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Hamas στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς το Ισραήλ.

Κατάπαυση πυρός

Αυτή ήταν η δεύτερη σειρά πληγμάτων αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης πυρός, την 21η Μαΐου, με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος 11 ημερών με τη Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Από τη 10η έως την 21η Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά την αστυνομία και τον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης