Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – CBO: Μικρή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στα 3 τρισ. δολ. – Με 7,4% θα «τρέξει» το ΑΕΠ το 2021

ΗΠΑ – CBO: Μικρή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στα 3 τρισ. δολ. – Με 7,4%  θα «τρέξει»  το ΑΕΠ το 2021

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις και για τα φορολογικά έσοδα το 2021

Σχετικά Άρθρα

Αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς το 2021 τo δημοσιονομικό έλλειμμα της αμερικανικής κυβέρνησης το δημοσιονομικό έτος 2021 και θα διαμορφωθεί περίπου στα 3 τρισ. δολάρια, παρά τις υψηλότερες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), το οποίο αναθεωρεί ανοδικά την πρόβλεψη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την αυξηση των φορολογικών εσόδων σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις του.

Αναθεώρηση

Το CBO στις επικαιροποιημένες προβλέψεις του εκτιμά ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ενισχυθεί το τρέχον έτος κατά 7,4%, με βάση τις συγκρίσεις του τέταρτου τριμήνου, πριν ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρήσει στο 3,1% το 2022 και στο 1,1% το 2023.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2020 ανήλθε στο ποσό ρεκόρ των 3,129 τρισ. δολαρίων λόγω των προγραμμάτων τόνωσης της οικονομίας και στήριξης των αμερικανικών νοικοκυριών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της σοβαρής μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επέφεραν τα lockdowns για τον περιορισμό της πανδημίας..
Τον Φεβρουάριο, η CBO προέβλεπε έλλειμμα 2,26 τρισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2021, το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, αλλά τότε δεν είχε υπολογιστεί ο αντίκτυπος του πακέτου βοήθειας του προέδρου Biden ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον Μάρτιο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης