Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα χρειαστεί χρόνος για την επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ρωσία: Θα χρειαστεί χρόνος για την επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα η επανεκκίνηση των συνομλιών στη Βιέννη διαμήνυσε ο Mikhail Ulyanov, εκπρόσωπος ης Ρωσιας στη ΙΑΕΑ 

Σχετικά Άρθρα

Ορισμένα μέρη των πυρηνικών συνομιλιών στο Ιράν χρειάζονται περισσότερο χρόνο πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη και ένας νέος γύρος συνομιλιών είναι απίθανο πριν από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2021.
Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν έμμεσες συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων που επέβαλαν περιορισμούς στις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων.
αυτόματη παράλειψη
ι #ViennaTalks στο #JCPOA (Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης) θα ξαναρχίσουν μόλις όλα τα συμμετέχοντα κράτη είναι έτοιμα για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Mikhail Ulyanov, επιτετραμμένος της Μόσχας ΙΑΕΑ στο Twitter.

Στη Βιέννη

«Αυτό δεν ισχύει ακόμη.
Ορισμένοι συμμετέχοντες χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
Φαίνεται ότι θα συναντηθούμε στη Βιέννη το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα», σύμπλήρωσε

Έξι γύροι

Να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες έχουν διανύσει  έξι γύρους από τις αρχές Απριλίου.
Ενώ οι συνομιλίες περιλαμβάνουν όλους τους εναπομείναντες υπογράφοντες τη συμφωνία του 2015 - Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο - με τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετέχουν έμμεσα, οι κρίσιμες αποφάσεις ανήκουν στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη.
Φεύγοντας από τη συμφωνία το 2018, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επέβαλε δρακόντειες κυρώσεις και μέχρι το 2019 το Ιράν ξεκίνησε μέτρα παραβίασης των πυρηνικών περιορισμών που τέθηκαν από τη συμφωνία, το JCPOA (Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης